Parkeren schiphol vergelijken:

Aantal dagen:
Waarom bij ons reserveren?
  • 3489 gingen je al voor
  • Altijd de goedkoopste prijs
  • Gegarandeerd veilig parkeren

Parkeer Tips

Tips voor parkeren bij Schiphol

Via onze website krijgen we wekelijks verschillende ervaringen en e-mails met vragen binnen. Deze ervaringen hebben wij gebruikt om een lijst voor u samen te stellen met een aantal tips welke u kunt gebruiken voordat u gaat parkeren bij Schiphol. Missen we een tip? Laat het ons dan weten.

Reserveer op tijd
Wacht met het reserveren van een parkeerplek niet tot het laatste moment. U loopt dan het risico dat de door u gekozen aanbieder vol zit. Ook accepteren sommige parkeeraanbieders alleen vroegtijdige boekingen (vaak tot twee week voor vertrek) op de goedkope parkeerplekken. Wij raden u aan om mimimaal drie week voor uw vertrek te boeken en natuurlijk goed te vergelijken.

Parkeer veilig en vertrouwd
Een auto is vaak een van uw duurste bezittingen, u wilt dus dat deze op een vertrouwde en veilige plek staan. Heeft u een parkeeraanbieder gevonden waar u wilt parkeren lees dan altijd de ervaringen door van onze bezoekers over deze parkeeraanbieder. Probeer altijd meer waarde te hechten aan de recente ervaringen dan aan de wat oudere. Het wil nog wel eens voorkomen dat problemen die zich in het verleden voordeden inmiddels opgelost zijn. Vertrouwd u het nog niet? Neem dan contact op met de aanbieder, alle parkeeraanbieders staan u met liefde te woord.

Vertrek op tijd
U kent het wel, nog even de lichten uit doen en de planten water geven, voor dat u er erg in heeft vertrekt u zo een half uur later dan geplant. Ook is de parkeerplek wellicht wat moeilijker te vinden dan verwacht en dan moet u ook nog eens 10 minuten wachten op het busje wat u naar Schiphol brengt. Kortom; veel stress voordat u op vakantie gaat. Voorkom deze stress en vertrek ruim op tijd. Hou er rekening mee dat het tot een half uur kan duren om van uw parkeerplek tot Schiphol te komen, dit door bijvoorbeeld eventuele drukte bij de parkeeraanbieder.

Schiphol verwacht van u dat u voor Europese vluchten twee uur van te voren aanwezig bent op het vliegveld, voor intercontinentale vluchten is dit zelfs drie uur.

Bekijk de verkeers- en fileberichten voor vertrek
Wij raden iedereen ook altijd aan om, naast ruim op tijd te vertrekken, voor vertrek de file- en verkeersberichten te bekijken. Hierdoor weet u altijd of er files staan op uw route en kunt u hier op anticiperen. U kunt de actuele verkeers- en fileberichten onder andere bekijken op: http://www.nu.nl/verkeer/.

Weet waar u parkeert
Het klinkt wellicht erg cliche maar we horen de verhalen regelmatig; 'we moeten ergens bij Aalsmeer parkeren, we vinden dat wel'. Vervolgens begint de tijd te dringen en rijdt u 's ochtends om 6.00 uur door Aalsmeer op zoek naar uw parkeeraanbieder. Voorkom deze stress en zorg dat u de dag voor vertrek het adres al in uw TomTom heeft staan of de route uitgeprint heeft. Ook het handig om op Google Streetview van te voren te kijken waar uw parkeeraanbieder exact zit zodat u hem direct herkend.

Verder raden we u aan, vooral bij de grote parkeeraanbieders, om op te schrijven waar u uw auto geparkeert heeft. Sommige parkeerplekken hebben wel tot 2.000 parkeerplaatsen, vind dan uw auto maar eens terug.

Reservering printen, het liefst twee maal
Op het moment dat u reserveerd bij een parkeeraanbieder krijgt u een reservering per e-mail toegestuurd. Deze reservering is voor de parkeeraanbieder een bevestiging voor uw reservering. Het is dan ook van belang dat u deze op het moment dat u aankomt op de parkeerplek voor handen heeft. Zorg er dan ook voor dat u reservering bij u heeft. Wij raden u aan om de reservering twee maal uit te printen en op twee verschillende plekken te bewaren om zo altijd zeker te zijn van uw zaak.

Houdt uw mobiele telefoon bij de hand na het landen
Veel parkeeraanbieders vragen of u wilt bellen zodra u geland bent. Zodra u belt zullen ze naar de uitgang van Schiphol rijden om uw op te pikken en naar uw auto brengen. Het is daarom handig om uw mobiele telefoon niet onder in uw koffer te houden maar op een plek bewaren waar u er gemakkelijk bij kunt. Verder raden we aan om het nummer van de parkeeraanbieder ook in uw telefoon op te slaan.

Een reservesleutel kan nooit kwaad
Bij sommige parkeeraanbieders hoeft u uw autosleutel niet af te geven, verwacht wordt dan dat u er zelf zorg voor draagt. Op vakantie kan het natuurlijk altijd gebeuren dat u uw autosleutel kwijt raakt. Wij adviseren dan ook altijd om een reserve sleutel mee te nemen. Let wel op dat u beide sleutels niet op de zelfde plek, zoals uw koffer, bewaard.

Zorg voor voldoende brandstof om weer thuis te komen
Helaas wil het wel eens gebeuren dat een vlucht vertraging heeft. Ook komen veel vluchten 's avonds laat aan. U wilt dan nog maar een ding doen; naar huis toe. Niks is vervelender dan dat uw brandstof lampje na 100 meter rijden al begint te knipperen. Ga dus goed voorbereid op vakantie en zorg dat uw auto voldoende brandstof heeft om na uw vakantie naar huis te rijden.

Is de auto op slot?
Vanaf het moment dat u op vakantie bent wordt u overallen door de rust. Hierdoor beginnen veel mensen na te denken en vooral ook te twijfelen. Heeft u de auto nou wel op slot gedaan? Deze vragen kunnen uw dag behoorlijk verpesten. Wij hebben, wellicht een wat vreemde, manier om dit soort dingen niet te vergeten.

Door bijvoorbeeld een vreemde pose aan te nemen of een ongewone handeling te doen tijdens het op slot doen van uw auto koppelt u deze gebeurtenis aan het op slot doen van uw auto. U vergeet dan niet dat u uw auto op slot heeft gedaan want u stond toen op een been of u hield een hand op de rug. Deze methode werkt overigens ook uitstekend voor het uitdoen van de lichten thuis en het op slot doen van de voordeur.

Startkabels
De meeste auto's in Nederland worden dagelijks gestart en maken elke dag de nodige kilometers. Een aantal week stil staan kan dan ook een behoorlijke aanslag zijn voor de accu van uw auto, deze kan leeg raken. Dit kan o.a. komen door uw iPhone of TomTom lader, berg deze dus op. Een lege accu is geen ramp maar op zo'n moment is het wel makkelijk dat u startkabels bij u heeft waarmee u de auto weer kunt starten. Overigens hebben bijna alle parkeeraanbieders wel een zogenaamde 'power-pack' waarmee ze uw auto weer aan kunnen krijgen. De parkeeraanbieders helpen u met alle liefde hiermee. Voor de zekerheid, en uw gemoedsrust, is het toch fijn om de startkabels wel bij u te hebben.

Kilometerregistratie van uw auto
Er gaan de wiltste verhalen de ronde over parkeeraanbieders, ze zouden tot wel 1.000 kilomter rijden met uw auto. Professionele parkeeraanbieders, zoals de gene die op onze site staan, zullen nooit met uw auto gaan rijden. Voor uw eigen gemoedsrust kunt u altijd een foto maken van de kilometerstand. Een professionele parkeeraanbieder zal dit alleen maar toe juichen, dit komt de transparantie immers ten goede. Een aantal parkeeraanbieders zal zelfs samen met u de kilometerstand opschrijven.